De impact van geluid op kantoor wordt onderschat

19
Mar

Het creëren van een gezonde werkomgeving voor je medewerkers is een steeds belangrijker wordend onderwerp voor bedrijven. Een prettige en gezonde werkomgeving heeft immers een direct verband met de langdurige inzetbaarheid van je personeel. Als we denken aan een gezonde werkomgeving denken we vaak aan ergonomisch meubilair, klimaatbeheersing en verlichting, maar de akoestiek in een ruimte wordt vaak vergeten.

 

 

Het effect van slechte akoestiek in de werkruimte

De gemiddelde werkruimte op kantoor is een open ruimte welke gedeeld wordt met een groot aantal collega’s. Je kunt je bedenken dat zo’n setting flink wat geluidsoverlast met zich mee kan brengen. Niet alleen stemgeluid op kantoor kan een storende factor zijn. Ook het geluid van een toetsenbord, ventilatoren van computers, een blazende airco of verwarming of een printer kan veel irritatie opleveren. Maar naast irritaties kan het ook de oorzaak zijn van vermoeidheid, overprikkeling, stress, hoofdpijn en zelfs een burn-out.

Sterker noch, volgens geluidsexpert Julian Treasure neemt je productiviteit met 66% af wanner je iemand hoort praten terwijl je probeert te werken. In een stille ruimte zijn medewerkers tot drie keer productiever, maken ze minder fouten en kost et veel minder energie om de aandacht bij het werk te houden.

 

Onderzoek naar geluidsoverlast op kantoor

Toch is er ontzettend veel onderzoek gedaan naar de invloed van geluidsoverlast op kantoor, zeker in vergelijking met dingen zoals licht of temperatuur. Uit deze onderzoeken blijkt dat onderbrekingen door lawaai op de werkvloer veel irritatie veroorzaken en verminderde prestaties tot gevolg hebben. 

Maar uit deze onderzoeken blijkt ook dat een goede kantoorinrichting en een goede akoestiek op kantoor ervoor kan zorgen dat geluiden op de werkvloer al minder storend worden ervaren. Een goede akoestiek op kantoor heeft dan ook een positief effect op zowel de efficiëntie als de stresservaring van je personeel.

 

 

Een positieve indruk door goede akoestiek

Je staat er misschien niet bij stil maar een goede akoestiek op kantoor en daarmee dus een fijne werkplek heeft niet alleen voordelen voor je huidige personeel. Een aangename en aantrekkelijke werkruimte kan nét dat ene plusje zijn wat een sollicitant over de streep trekt om bij jou te komen werken. 

Daarnaast straalt aandacht voor akoestiek op kantoor ook professionaliteit uit. Wat weer een positieve indruk en ervaring betekent voor bezoekers en klanten. Kortom, het verbeteren van de akoestiek op kantoor is het absoluut waard… Maar dan komt de vraag, hoe verbeter je de akoestiek op kantoor? En dan vooral zonder dat het vloekt bij je huidige kantoorinrichting. Bij Textline Reclamecentrum denkt ons creatieve team graag met je mee naar oplossingen op maat die naadloos aansluiten bij je huisstijl, interieur en wensen.  Van akoestische plafond panelen en geluiddempende fotowanden tot volledige maatoplossingen als schilderijen en verlichting, wij realiseren het voor je van ontwerp tot plaatsing. 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem da direct contact met ons op via 0341-417 777 of mail ons op info@text-line.nl.

 

 

Neem contact op