Met oog voor de toekomst zijn we continu bezig om ons signbedrijf steeds meer milieuvriendelijker te maken. Wij dragen met verschillende oplossingen bij aan een circulaire en gezonde wereld. Door onze out-of-the-box denkwijze is voor iedere toepassing een duurzame oplossing te verzinnen. Als eerste signbedrijf van Nederland zijn we 100% gefocussed om restmaterialen te recyclen en hergebruik te stimuleren.
Pvc-recycling
Pvc-houdende folies worden wereldwijd als grofvuil afgevoerd. Het afvoeren van pvc heeft een schadelijke impact op het milieu. Wij geven pvc-houdende materialen een tweede leven, zodat het milieu nauwelijks wordt belast. Door pvc volledig te recyclen, verminderen we het grofvuil en dragen we bij aan een circulaire economie. Om dit te realiseren zijn we een duurzame samenwerking aangegaan met het internationale pvc-recyclingbedrijf Besstrade.
Op locatie verzamelen we de pvc-folie en pvc-spandoeken. De pvc-houdende materialen worden gebundeld met een balenpers en klaar gemaakt voor transport. Wanneer de volume voldoende is, haalt het recyclingbedrijf de pvc op en zorgt ervoor dat het materiaal bij de juiste verwerkingsbedrijven terecht komt. Deze bedrijven verwerken de waardevolle grondstoffen van pvc-materialen tot verschillende eindproducten, van rubberen laarzen tot schoenzolen.
Milieustraat
Naast het recyclen besteden we veel aandacht aan het scheiden van restmateriaal. Onze signmakers gebruiken talloze materialen om de mooiste projecten op te leveren. Om het restafval van elkaar te scheiden, staan er meerdere recyclingkisten op locatie. Met een duidelijke benaming wordt het restafval in de juiste recyclingkist gesorteerd. Vervolgens worden de restmaterialen door de leverancier opgehaald, zodat het materiaal wordt hergebruikt voor de productie van nieuw materiaal.
100% circulair plaatmateriaal
Met onze circulaire oplossingen zetten we een belangrijke stap richting een duurzame en circulaire wereld. Het plaatmateriaal bestaat uit 60% rijstvliesjes, 22% steenzout en 18% minerale olie. De basisgrondstof rijstvlies is een afvalproduct van het meest gegeten voedsel wereldwijd. Omdat de ongebruikte rijsthuls restafval is, hoeft deze basisgrondstof niet speciaal gekweekt te worden. Het duurzame materiaal is 100% circulair op productniveau. Dit betekent dat het materiaal na gebruik of beschadiging, zonder toevoeging van grondstoffen, 100% terug het productieproces ingaat.
Op locatie staan grote Big Bags voor de inzameling van het circulaire restmateriaal. Als er overbodige reststukken uit het plaatmateriaal ontstaan, dan wordt dit door de productieafdeling verzameld en in de aangewezen Big Bags gelegd. Ook wanneer de circulaire reclamedrager is beschadigd, wordt het materiaal ingezameld en gebundeld voor hergebruik. De leverancier haalt de gevulde Big Bags op en maakt het restmateriaal klaar voor recycling. De reststukken worden met een shredder tot kleine stukken vermalen. Vervolgens wordt het circulaire materiaal met een hoge druk samengeperst, waardoor er een vloeibare massa ontstaat. Het gesmolten materiaal verlaat de pers en komt direct in een mal terecht. Door de vloeibare massa te verkoelen, wordt de massa uitgehard en ontstaat er een nieuwe circulaire plaat. Benieuwd naar de mogelijkheden van het circulaire materiaal? Neem contact met onze adviseurs.