Duurzame akoestische oplossingen voor uw kantoor

23
May

Wist u dat de akoestiek in uw kantoor een grotere invloed heeft op de gezondheid dan u misschien denkt? Onderzoek heeft aangetoond dat werken in een open kantoorruimte met slechte akoestiek kan leiden tot diverse klachten en zelfs ziekteverzuim. Het constante geluid van collega's kan vermoeidheid, stress en concentratieverlies veroorzaken. Gelukkig zijn er maatregelen die u kunt nemen om de akoestiek te verbeteren. In deze blog delen we 5 unieke én duurzame producten met u die de akoestiek op kantoor kunnen verbeteren.

 

 

Waarom is een goede akoestiek op kantoor belangrijk?

Als werkgever is het belangrijk om de akoestiek op kantoor te verbeteren. Een goede akoestiek heeft namelijk een positieve invloed op het welzijn en de productiviteit van uw medewerkers. Akoestische panelen en geluiddempende materialen zorgen voor een geluidsvriendelijke werkomgeving. Dit vermindert stress en vermoeidheid bij uw medewerkers, waardoor ze zich beter kunnen concentreren en efficiënter kunnen werken. Bovendien draagt een goede akoestiek bij aan een prettige werksfeer en vermindert het de kans op ziekteverzuim. 

 

Onze akoestische oplossingen

Bij Textline hebben wij alles in huis om unieke akoestische oplossingen te maken voor uw kantoor. Of het nu gaat om scheidingswanden, muurpanelen of zelfs akoestiek dempende kantoorlampen, bij Textline kunt u het laten maken. Een creatief ontwerp dat volledig aansluit bij uw huisstijl en wensen? Ons creatieve designteam gaat graag voor u aan de slag!

 

Scheidingswanden voor Werkplekken 

Scheidingswanden tussen werkplekken bieden niet alleen privacy, maar verbeteren ook de akoestiek. Ze verminderen het geluid waardoor collega’s minder geluidshinder ervaren. Bij Textline Reclamecentrum bieden we op maat gemaakte Inframe systemen voorzien van geluiddempende vulling. Onze akoestische bureau scheidingswanden kunnen op maat gemaakt worden voor ieder bureau. Daarbij kunnen ze ook naar wens gepersonaliseerd worden in uw huisstijl of worden voorzien van een decoratieve foto.

 

Moswanden

Moswanden met rendiermos hebben uitstekende geluiddempende eigenschappen die zorgen voor een rustige en serene omgeving. Het dichte en absorberende rendiermos fungeert als een natuurlijk filter voor geluidsgolven, waardoor het omgevingsgeluid aanzienlijk wordt verminderd. Een groene muur met rendiermos absorbeert geluidstrillingen en voorkomt echo's. Hierdoor wordt een betere akoestiek gerealiseerd in verschillende ruimtes, zoals kantoren, vergaderzalen en openbare gebouwen. 

 

Akoestische fotowanden

PETvilt staat bekend om zijn uitstekende geluiddempende eigenschappen, waardoor het een ideaal materiaal is voor het creëren van akoestische panelen. Het vilt absorbeert geluidstrillingen en vermindert reflecties, waardoor echo's worden geminimaliseerd en de akoestiek van een ruimte wordt verbeterd. Doordat wij met meerdere diktes en kleuren PETvilt kunnen werken zijn de mogelijkheden eindeloos. Van PETvilt stadskaarten tot full colour bedrukte fotowanden, alles is mogelijk.

 

Akoestische wandpanelen met Rijstvliesjes

Maar wat PETvilt echt uniek maakt, is de mogelijkheid om het te combineren met plaatmateriaal van rijstvliesjes. Dit is een duurzaam composietmateriaal gemaakt van rijstvliesjes met een kleine hoeveelheid zout en minerale olie. De combinatie van deze twee materialen geeft een perfecte balans tussen geluidsabsorptie en esthetiek. Deze akoestische panelen bieden niet alleen optimale geluidsbeheersing, ze maken de ruimte ook aantrekkelijker. Dit maakt het een ideale combinatie voor akoestische wandpanelen in diverse ruimtes als kantoren, restaurants en openbare gebouwen. Een voorbeeld van een PETvilt wand met Rijstvliesjes zie je hier.

 

Akoestische hanglamp

Niets is ons te gek bij Textline Reclamecentrum. Zelfs een akoestiek dempende lamp met fullcolour bedrukking behoort tot de mogelijkheden. U zult er misschien niet meteen aan denken wanneer u denkt aan akoestische oplossingen voor kantoor. Dankzij de strategische plaatsing in de ruimte dempt de lamp het weerkaatsende geluid herhaaldelijk, wat resulteert in aanzienlijk verminderde geluidsdruk.

 

Akoestisch plafond

Het plafond speelt een belangrijke rol bij de galm in een ruimte, vooral in industriële omgevingen met hoge plafonds. Maar ook restaurants zijn gebaat bij een geluiddempend plafond. Bij Textline kunnen we deze panelen op maat maken, zodat ze perfect passen bij uw kantoor en uw wensen. Van subtiel tot decoratief, ons designteam helpt u graag om een uniek akoestisch plafond te ontwerpen. 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kantoor, horecagelegenheid, winkel of werkruimte? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op