De afgelopen weken hebben wij een aantal mooie Volkswagen ID Buzz bedrijfswagens mogen bestickeren voor diverse bewuste ondernemers. Zij kozen niet alleen voor een elektrische bedrijfsbus om te laten bestickeren, maar ook voor een reclamecentrum met veel oog voor duurzaam werken. We vertellen u graag iets meer over de duurzame werkwijze van ons reclamecentrum.
Duurzaam ondernemen is de toekomst
Als ondernemer wordt het steeds belangrijker om je bedrijf te verduurzamen. Daarom heeft Textline reclamecentrum sinds begin dit jaar 164 zonnepanelen op het dak liggen welke ons machinepark kan voorzien van stroom.
Een eigen milieustraat t.b.v. recycling
Maar niet alleen de stroomvoorziening van ons bedrijf is onder de loep genomen. Als signmaker creëer je ook een hoop afval. Zo blijven er een hoop restmaterialen en afvalmaterialen over. Daarom heeft Textline Reclamecentrum de afgelopen jaren geïnvesteerd in een eigen milieustraat. Door de materialen apart te verzamelen en op te laten halen door de leverancier kan het materiaal opnieuw gebruikt worden in de productie van nieuw materiaal.
PVC-recycling
In samenwerking met het internationale PVC-recycling bedrijf Besstrade zorgen we ervoor dat onze pvc-houdende materialen een tweede leven krijgen. Alle folie resten worden zonder backing verzameld en samengeperst tot eenvoudig recyclebare balen, welke op aanvraag worden opgehaald. Zij zorgen vervolgens dat de pvc-houdende materialen bij de juiste verwerkingsbedrijven terecht komen. Door de balen niet volgens een vaste planning te laten ophalen voorkomen we dat er onnodig met halve ladingen gereden wordt.
Rijstvlies plaatmateriaal: 100% circulair op productniveau
Wat wij écht bijzonder vinden is ons plaatmateriaal gemaakt van rijstvliesjes. Rijst is het meest gegeten voedsel ter wereld en van elke kilo rijst die verbouwd wordt, blijft er 300 gram rijstvlies over. Een afvalproduct wat tot nu toe maar weinig toepassingen kent naast de bouw en landbouw.
Dit materiaal combineert de eigenschappen van tropisch hardhout en kunststof en heeft een levensduur van 80 jaar. Mocht een bord onverhoopt beschadigen kan een reclamedrager in zijn geheel gerecycled worden. Ingezamelde restrukken worden door een shredder vermalen tot kleine stukken. Deze stukken worden zonder toevoeging van nieuwe grondstoffen weer toegevoegd aan het productieproces om nieuw plaatmateriaal te produceren.
Dit plaatmateriaal kent ontzettend veel toepassingen zoals verkeersborden, reclameborden, bewegwijzering, stoepborden, reclameborden voor buiten, informatieborden, meubels en menukaarten.
Gerecyclede PET-flessen als reclamedrager
Een bijna even bijzonder materiaal is het PETvilt waar wij mee werken. Dit is namelijk geen standaard PETvilt maar R-PET, welke gemaakt is van gerecyclede PET-flessen. Op deze manier geven wij oude PET-flessen een nieuw leven als reclamedrager of akoestieke oplossing. Welke op ten duur ook weer gerecycled kan worden tot nieuwe materialen. PETfelt kan onderandere gebruikt worden voor akoestiek dempende panelen, plafondpanelen, roomdividers, interne routing en als fotoproduct.
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van onze circulaire materialen? Kijk dan eens bij onze Circular Sign Pagina naar gerealiseerde projecten.