Duurzame verkeersborden van rijstvlies

21
May

Verkeersborden en straatnaamborden worden voor het overgrote deel gemaakt van aluminium, maar deze metaalsoort behoort tot een van de meest milieubelastende metalen ter wereld. Als kenner in de markt voelde wij ons verantwoordelijk om de uitdaging aan te gaan en de meest duurzame oplossing te vinden. En deze oplossing hebben we gevonden....100% circulaire en biobased verkeersborden gemaakt van rijstvliesjes. In deze video vertellen we je meer over dit bijzondere materiaal.

 

Circulair op productniveau

Rijst is verreweg het meest gegeten voedsel ter wereld. Om de rijstkorrel heen zit een beschermend vliesje die de korrel beschermt tegen vocht en schimmel. Deze rijsthuls werd voorheen gezien als afval, terwijl de huls grote voordelen heeft. Wanneer je de ongebruikte rijstshuls (60%) mengt met natuurlijke steenzout (22%) en minerale oliën (18%) ontstaat er een uniek biobased en circulair plaatmateriaal. Dankzij deze duurzame samenstelling is het materiaal weerbestendig, waterbestendig en oersterk met een levensduur van 80 jaar.

Na gebruik of beschadiging wordt de reflectiefolie van het verkeersbord verwijderd en gerecycled. De biobased drager wordt vervolgens vermalen en gaat, zonder toevoeging van nieuwe grondstoffen zo terug het productieproces in. Het resultaat is een nieuw verkeersbord van hetzelfde duurzame materiaal. Hierdoor is het rijstvlies verkeersbord 100% circulair op productniveau. En precies daarom dragen onze duurzame biobased verkeersborden het 'circular sign' label. 

Wil je meer weten over het circular sign label? Lees het hier

 

Reflectieklasse 3

De rijstvlies verkeersborden zijn voorzien van een klasse III microprismatische folie. Dit is een duurzame en hoogwaardige retro-reflecterende folie met een levensduur van minimaal 10 jaar. Deze verkeersborden van rijstvliesjes voldoen aan dezelfde zeer strenge eisen als traditionele aluminium verkeersborden. 

 

CE-gecertificeerd

Onze biobased verkeersborden zijn per 15 juli 2020 officieel CE-gecertificeerd door KIWA. Het verkeersbord heeft alle tests glansrijk doorstaan, zodat het product veilig is voor alle verkeersdeelnemers. Hiermee voldoen we aan de strenge eisen van EN 12899-1, NEN 3381:2020 en het RVV 1990. In samenwerking met Outdoor Furniture Nederland worden deze unieke verkeersborden langs de Nederlandse wegen geplaatst. Wie weet heb jij er al een gezien langs de snelweg!!

 

 

 

Neem contact op