Ecobord duurzame vervanger voor bouwbord

11
Apr

Duurzame reclameboodschap

Het reclamebord is van top tot teen gemaakt van FSC-gekeurd hout. Dit is verantwoord hout dat op een duurzame manier uit het bos is geoogst. Om de reclameboodschap op het hout te bedrukken, is er gebruik gemaakt van een ecologische UV-printer. De printer brengt de inkt geleidelijk aan en droogt de UV-inkt direct op met ingebouwde UV-lampen. Tijdens het printproces komen er geen schadelijke oplosmiddelen vrij.

Doordat alle onderdelen van het bord herbruikbaar zijn, is het informatiebord 100% klimaat neutraal. Na gebruik halen we het gehele ecobord op en wisselen we de bedrukte boodschap voor de volgende reclamemaker. Hierdoor is het bord continu opnieuw inzetbaar, zonder vervanging van onderdelen. De ecologische voetafdruk van het bouwbord daalt tot het nulpunt.

Vervanger voor traditionele bouwborden

Bewustwording creëren is het voornaamste doel. Het doel is om de traditionele bouwbord te vervangen voor het ecologische informatiebord. Het stimuleren en inspireren van makelaars, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en gemeenten staat op nummer 1. Zij laten vervolgens een milieuvriendelijke en duurzame indruk achter bij omwonenden en passanten. Met het klimaat neutrale ecobord zetten we een groene stap richting een circulaire economie. Dit is een economie waar geen afval bestaat en het hergebruik van grondstoffen centraal staat.

Neem contact op