Ecobord zet groene stap richting duurzaamheid

11
Apr

Duurzame reclameboodschap

Het reclamebord is van top tot teen gemaakt van FSC-gekeurd hout. Dit is verantwoord hout dat op een duurzame manier uit het bos is geoogst. Om de reclameboodschap op het hout te bedrukken, is er gebruik gemaakt van een ecologische UV-printer. De printer brengt de inkt geleidelijk aan en droogt de UV-inkt direct op met ingebouwde UV-lampen. Tijdens het printproces komen er geen schadelijke oplosmiddelen vrij.

Doordat alle onderdelen van het bord herbruikbaar zijn, is het informatiebord 100% klimaat neutraal. Na gebruik halen we het gehele ecobord op en wisselen we de bedrukte boodschap voor de volgende reclamemaker. Hierdoor is het bord continu opnieuw inzetbaar, zonder vervanging van onderdelen. De ecologische voetafdruk van het bouwbord daalt tot het nulpunt.

Vervanger voor traditionele bouwborden

Bewustwording creëren is het voornaamste doel. Het doel is om de traditionele bouwbord te vervangen voor het ecologische informatiebord. Het stimuleren en inspireren van makelaars, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en gemeenten staat op nummer 1. Zij laten vervolgens een milieuvriendelijke en duurzame indruk achter bij omwonenden en passanten. Met het klimaat neutrale ecobord zetten we een groene stap richting een circulaire economie. Dit is een economie waar geen afval bestaat en het hergebruik van grondstoffen centraal staat.

Het kan nog duurzamer...

Met onze circulaire bouwborden communiceert u niet alleen uw (bouw)project, maar u maakt ook een milieubewuste keuze. Bij dit duurzame bouwbord zijn de reclamepanelen waterbestendig, UV-bestendig, bestand tegen schimmels en 100% recyclebaar. Het materiaal bestaat uit 60% rijstvliesjes, 22% steenzout en 18% minerale olie. De basisgrondstof rijstvlies is een afvalproduct van het meest gegeten voedsel wereldwijd. Door deze samenstelling is het bijzondere plaatmateriaal 100% circulair, wat betekent dat de grondstof keer op keer herbruikbaar is. Na gebruik wordt het gehele projectbord opgehaald en hergebruiken we de panelen voor een compleet nieuw bouwbord. Ook bij een beschadiging gaat het reclamepaneel, zonder toevoeging van nieuwe grondstoffen, terug in het productieproces. Hierdoor zetten we een grote stap richting een circulaire economie.

  • De gehele opstelling is vervaardigd uit duurzame en herbruikbare onderdelen.
  • De reclamepanelen zijn vervaardigd uit 12mm Resysta wat voor 82% biobased is en 100% circulair.
  • De Douglas staanders zijn vervaardigd uit FSC-hout.
  • Alle metalen onderdelen zijn voor +/- 50% van gerecycled staal.
  • De verzwaarde voet is van circulair beton en gaat minimaal 100 jaar mee.
Neem contact op