Een accentmuur of statement voor elke ruimte

6
Feb

Een accentmuur of statement muur geeft persoonlijkheid en sfeer aan elke ruimte. Of het nu gaat om een kantoorpand, restaurant, café, winkel of gewoon thuis, een accentmuur kan altijd. Het belangrijkste is dat je de juiste sfeer overbrengt in de ruimte, maar hoe doe je dat? En welke materiaalkeuzes zijn er? 

 

Het effect van een accentmuur

Met een accentmuur verander je een effen wand in een originele eyecatcher. Deze brengt niet alleen sfeer, warmte en persoonlijkheid in je interieur, het breekt ook de ruimte op. Afhankelijk van de materiaalkeuze kan het ook onaangename reflecties in de ruimte verminderen of zelfs weerkaatsend geluid tegengaan. Hiermee verhoog je het comfort in de ruimte aanzienlijk en bovendien ziet het er ook gewoon goed uit.  

 

Wat voor soort accentmuur kies je?

Als het op interieur en binnen reclame aankomt hebben we een ruime keuze aan producten en systemen om een anders saaie kantoorwand mee op te fleuren. Hieronder hebben we alle keuzes voor je uitgelicht. Meer voorbeelden zien? Klik dan op de rood uitgelichte producten om ons recente werk te zien. 

 

 

Een accentmuur van gerecycled PET vilt

Gerecycled PET vilt is ontzettend veelzijdig én ook nog eens duurzaam. Het wordt namelijk gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Daarbij heeft de interne structuur dezelfde eigenschappen als rendiermos. Het heeft dan ook dezelfde akoestiek dempende werking en verminderd ongewenst weerkaatsend geluid in de ruimte.  Pet vilt is niet alleen in een grote hoeveelheid kleuren te verkrijgen, het is ook te snijden en te bedrukken. Hierdoor kunnen wij patronen uitsnijden, gebruik maken van colourblocking kleureffecten of het gehele paneel bedrukken met een mooi sfeerbeeld. 

 

 

Airtex fotobehang voor een accentmuur

Als akoestiek demping niet nodig is, kan er ook gekozen worden voor een unie sfeerbeeld op Airtex fotobehang op maat. Dit behang wordt volledig naar wens gedrukt met een beeld naar keuze en vakkundig aangebracht door onze monteurs. Airtex fotobehang heeft geen akoestiek dempende werking, maar heeft wel een matte afwerking die de weerkaatsing van licht minimaliseert. Hierdoor is het rustig aan de ogen en geeft het een mooi effect aan de ruimte. 

 

 

Raambelettering

Deze klinkt niet voor de hand liggend maar komt vaker voor dan je zou verwachten. Moderne kantoren maken vaak gebruik van grote glaswanden langs vergaderzalen en werkruimtes. Waardoor er geen barrière is tussen werkende medewerkers en langslopende collega’s. Iets wat zeer afleidend kan werken. In dit geval leent juist deze glazen wand zich perfect voor een statement wand in de ruimte. Met een geprinte raambestickering of creatieve raambelettering sluit je de ruimte af voor een prettigere werkomgeving. 

 

 

Wand vullende Inframe als statement piece

Onze Inframe systemen kunnen zo groot of klein gemaakt worden als je zelf wil. Ze kunnen dus zowel als canvas aan de wand dienen, maar ok als wand vullende decoratie geplaatst worden. Een van de bijkomende voordelen van Inframe systemen is de mogelijkheid om deze te vullen met akoestiek dempend materiaal. Daarnaast kan een inframe, als doek of wand vullend, voorzien worden van verlichting voor een bijzonder en opvallend effect. 

 

 

Lichtreclame op een groene muur

De groene muur die kennen we inmiddels wel, maar je maakt deze pas echt af met een verlicht logofreeslettersof neonetters. Bij De Boterlap Botanic is er bijvoorbeeld gekozen om een accentmuur te plaatsen met een botanisch fotobehang waarbij de puntjes op de i worden gezet door een combinatie van freesletters en handgeblazen glazen neonverlichting. Een heftig gezellig effect tot gevolg! De rustige sfeerwand van CAERTstat daar bijna haaks op met een simpel fotobehang gecombineerd met dezelfde handgeblazen glazen neonverlichting.  

 

 

Bij gebrek aan een goede muur, maak een accent plafond!

Het kan natuurlijk voorkomen dat een accentmuur geen optie is. Bijvoorbeeld wanneer je kantoor veel raampartijen heeft en de enige vrije wand juist rust in de ruimte brengt. Zelfs dan zijn er nog mogelijkheden. Zo kun je een creatief systeemplafond gebruiken om een accent aan te brengen in de ruimte. Dit kan met PETvilt, geprinte panelen of zelfs verlichte systeemplafonds

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van een accentmuur (of plafond) voor uw kantoor? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op