Een duurzame wissel van waardeloos naar waardevol

13
May

 

Bij Textline Reclamecentrum houden we ons voortdurend bezig met de verduurzaming van bestaande producten. Eén van deze producten is de ouderwetse aluminium kliklijst. Een product wat je overal ziet en wat zo vanzelfsprekend is, maar een duurzaam alternatief is er eigenlijk niet… Of toch wel?  

 

De duurzame wissellijst van PET-flessen

De klassieke wissellijsten worden gemaakt van aluminium. Een mooi materiaal voor veel toepassingen, maar duurzaam is het absoluut niet. Sterker noch, aluminium is één van de meest milieuonvriendelijke metalen om te produceren. 

In plaats daarvan zetten we graag de PETfelt wissellijst in het zonnetje. En we durven zelfs te zeggen dat deze wissellijst nóg gemakkelijker te verwisselen is als een aluminium kliklijst. Want waar je bij de aluminium kliklijsten alle vier de zijkanten los moet ‘klikken’ om de onderliggende poster te vervangen, is dit bij een duurzame PETfelt kliklijst slechts een kwestie van het frontje uit het frame halen. Omdat het frontje strak in de lijst geklemd zit op het exacte formaat van de poster is er ook geen risico dat een poster scheef komt te zitten of naar onderen zakt. Iets wat je met de aluminium kliklijsten maar al te vaak zag. 

 

Creatieve akoestische oplossingen

PETfelt is een ontzettend veelzijdig materiaal wat gemaakt wordt van gerecyclede PET-flessen. Daarnaast is het ook geluiddempend en brandvertragend waardoor het voor allerlei toepassingen te gebruiken is. Zo hebben wij bij InteraktContour en Zorggroep Noordwest Veluwe huisnummer- en wisselbare naambordjes gemaakt van PETfelt. En hebben we voor attractiepark de Efteling (i.o.v. Jora Vision) diverse duurzame wissellijsten gemaakt van dit materiaal, welke de ouderwetse aluminium kliklijsten hebben vervangen.

Door met creatieve materialen als PETfelt te werken komen we steeds een klein stapje dichter bij de kringloopeconomie. Waarbij we oude materialen een nieuw leven geven om zo de hoeveelheid afval die wij produceren nu al drastisch te verminderen. 

 

Ervaar het zelf tijdens de vakbeurs facilitair & gebouwbeheer

 

Op 5, 6 en 7 juni staat Textline Reclamecentrum op de vakbeurs facilitair & gebouwbeheer in de Jaarbeurs Utrecht. Onze stand is volledig toegespitst op duurzame reclamedragers zodat mensen kennis kunnen maken met de diverse duurzame materialen en mogelijkheden. Klik op onderstaande banner en claim je gratis ticket voor deze beurs. Dan zien wij je binnenkort bij onze stand!

 

 

Neem contact op