Jute bouwhekdoeken: duurzaam, biologisch afbreekbaar en verantwoord.

20
Jun

Bouwhekdoeken van jute dat lees je goed. Jute bouwhekdoeken zijn een uitstekend alternatief voor traditionele doeken van PVC en mesh. Naast het feit dat ze biologisch afbreekbaar zijn, zijn er natuurlijk nog veel meer voordelen. Daar gaan we je meer over vertellen! 

 

 

Hoe jute wordt gemaakt

Jute, ook wel bekend als 'de gouden vezel', wordt geproduceerd uit de stam van de juteplant. De vezels worden verkregen door de stengels te roten, wat betekent dat ze worden ondergedompeld in water. Dit proces zorgt ervoor dat de vezels vrijkomen en vervolgens worden gesponnen tot draden. Het resultaat is een sterke en natuurlijke vezel die perfect geschikt is voor bouwhekdoeken.

 

Duurzaam en biologisch afbreekbaar

Jute is als materiaal erg duurzaam. Een van de voornaamste redenen is dat het van een hernieuwbare bron komt. Juteplanten groeien ontzettend snel en hebben weinig water nodig. Daarnaast hoeven er geen meststoffen of pesticiden gebruikt te worden tijdens de teelt. Hierdoor zijn ze minder belastend voor het milieu dan bijvoorbeeld katoen. 

 

Bovendien is jute volledig biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het na gebruik geen schadelijke resten achterlaat. Hierdoor draagt dit materiaal voor bouwhekdoeken niet bij aan de toenemende hoeveelheid afval die wij als mensen produceren. 

 

De voordelen van jute bouwhekdoeken

Jute bouwhekdoeken hebben een hoop voordelen ten overstaande van haar traditionele tegenhangers als PVC en Mesh:

•     Jute is 95% zichtdicht waardoor de bouwplaats voldoende afgeschermd wordt

•     In tegenstelling tot PVC is jute luchtdoorlatend, wat het geschikt maakt voor locaties met veel wind

•     De juteplant groeit zeer snel en kan 4 maanden na het zaaien al geoogst worden

•     Voor de teelt zijn geen meststoffen en pesticiden nodig

•     De stof heeft een warme, uitnodigende en natuurlijke uitstraling

•     Jute is een sterke en scheurbestendige vezel

 

Kortom, jute is de verantwoorde keuze als het op bouwhekdoeken aankomt. Voor de ondernemer die zijn ecologische afdruk wil verminderen bieden bedrukte jute bouwhekdoeken een ideale uitkomst om een bouwplaats af te schermen, zonder het milieu extra te belasten. 

 

Klik hier voor meer informatie over ons Circulair Sign Label

Neem contact op