STOP WASTING, START SIGNING

12
Jun

Het is je misschien al opgevallen, maar Textline Harderwijk heeft zo’n anderhalve week geleden een nieuw jasje gekregen. Onze gele werkplaatsdeuren met de slogan “Klaar voor nieuwe prikkels” heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe, groene boodschap. “STOP WASTING, START SIGNING” en daar willen we je graag meer over vertellen.

 

 

Een duurzame boodschap

Textline is een koploper op het gebied van duurzame innovatie in signing land. De afgelopen jaren hebben wij ons ontzettend ingezet op verduurzaming. Niet alleen in de manier waarop wij werken, maar ook in onze materialen. Zo maken wij reclame-uitingen en creatieve kantooroplossingen van gerecycled afval uit de voedselindustrie als rijstvliesjes en vilt gemaakt van PET-flessen. 

 

Rijstvliesjes

Plaatmateriaal van rijstvlies is een innovatief en duurzaam materiaal dat wordt gebruikt als alternatief voor hout, aluminium en kunststof. Het is gemaakt van rijstvlies, zout en minerale olie, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor tropisch hardhout. Resysta heeft veel voordelen, zoals een lange levensduur, weerbestendigheid en een natuurlijke uitstraling die lijkt op echt hout. Het materiaal is eenvoudig te bewerken en te onderhouden, en het splintert niet. Bovendien is rijstvlies plaatmateriaal 100% circulair en heeft het een laag water- en energieverbruik tijdens het productieproces. 

 

PET-flessen

PETvilt is een veelzijdig en duurzaam materiaal dat wordt vervaardigd uit gerecyclede plastic flessen. Het materiaal heeft vele toepassingen en wordt ook vaak gebruikt in de interieur- en meubelindustrie. PETvilt heeft uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen, waardoor het ideaal is voor het verminderen van echo's en het verbeteren van de akoestiek in ruimtes. Bovendien is het materiaal brandveilig, gemakkelijk te reinigen en bestand tegen vocht en schimmel. Door te kiezen voor PETvilt draag je bij aan een kringloopeconomie door het recyclen van plastic afval en het verminderen van de vraag naar nieuwe grondstoffen.

Deze materialen zijn niet alleen duurzaam, ze zijn ook nog eens 100% circulair. Op deze manier maken wij ons klaar voor de kringloopeconomie en helpen wij onze kanten hetzelfde te doen. Wanneer we afvalproducten een nieuw leven geven, verminderen we de hoeveelheid afval die op de vuilnisbelt eindigt. Wetende dat we de afgelopen 20 jaar meer grondstoffen hebben verbruikt dan de gehele 20ste eeuw bij elkaar, zijn duurzame alternatieven voor traditionele materialen een must. 

 

Creatief met afval

We maken waardevolle producten, met afval. Door afval op creatieve wijze afval te hergebruiken kunnen we het milieu beschermen. Met deze boodschap willen we laten zien dat duurzame productie binnen handbereik ligt. Ben je nieuwsgierig naar deze materialen? Loop dan eens binnen in onze showroom! Dan kun je zelf ervaren dat deze 100% circulaire materialen voor signing niet onderdoen aan traditionele materialen. 

Meer weten over ons Circular Sign Label? Je leest er alles over op onze Circular Sign pagina. 

 

Neem contact op