Textline Reclamecentrum zet rijst op de kaart

25
Sep

In een tijd waarin de kringloopeconomie een steeds grotere rol speelt, is het essentieel dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen en duurzame keuzes maken. Textline Reclamecentrum, een toonaangevend bedrijf in de wereld van reclame en signing, doet dit met veel enthousiasme. Met een focus op het minimaliseren van afval, het benutten van hernieuwbare energiebronnen en het gebruik van innovatieve materialen, zet Textline Rijstvlies Plaatmateriaal op de kaart als een duurzaam alternatief. In deze blog nemen we u mee op een reis door hun inspanningen om de kringloopeconomie te omarmen en de impact die ze al hebben gerealiseerd.

 

De kringloopeconomie wordt belangrijker dan ooit

De overgang naar een kringloopeconomie is al geruime tijd aan de gang, maar d urgentie ervan wordt steeds groter. Met de groeiende bewustwording van klimaatverandering en de dringende noodzaak om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, is het duidelijk dat we snel moeten handelen. 

 

Wat zijn de doelstellingen

Textline reclamecentrum heeft zichzelf ambitieuze doelstellingen gesteld om bij te dragen aan de kringloopeconomie. Deze omvatten het minimaliseren van afval, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het bevorderen van de recycling van materialen.

 

Textline Reclamecentrum neemt concrete stappen om deze doelstellingen te bereiken:

  • Afval wordt maximaal gescheiden en afgevoerd met behulp van een eigen milieupark.
  • Zelfs vinyl wordt apart van de papieren backing aangeboden voor recycling.
  • Het bedrijf heeft maar liefst 164 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd om het machinepark van stroom te voorzien, waardoor het gebruik van fossiele brandstoffen wordt verminderd.
  • De zonnepanelen worden periodiek gereinigd om een optimale opbrengst te garanderen.
  • Efficiënte planning minimaliseert onnodige ritten van werkbussen.
  • Textline Reclamecentrum maakt gebruik van duurzame UV-printers die inkt direct drogen tijdens het drukproces, waardoor het gebruik van oplosmiddel houdende inkten wordt vermeden en schadelijke dampen worden voorkomen. Om dit te waarborgen maken wij uitsluitend gebruik van Greenguard gold certified inkt.
  • Onze ervaren signmakers maken gebruik van ecologische reinigingsmiddelen welke veilig zijn voor milieu, mens en dier.

 

Waarom we als bedrijf graag meewerken aan verduurzaming

Elke stap in de richting van verduurzaming is essentieel om een duurzame en houdbare toekomst te bereiken. Het uitdagen van innovatie is al ruim 30 jaar de drijvende kracht achter het bedrijf. Wij zien en berijpen dat duurzaamheid de grootste uitdaging is binnen onze branche. Door onze innovatieve oplossingen en materiaalkeuzes is duurzaamheid onlosmakelijk verbonden met de identiteit van ons reclamecentrum.

 

Hoe is rijstvlies plaatmateriaal tot stand gekomen

Een belangrijk onderdeel van de duurzame inspanningen van Textline Reclamecentrum is het gebruik van rijstvlies plaatmateriaal. Dit innovatieve materiaal introduceerde we in 2020 toen het bedrijf de NENnovation award en Veluwse innovatieprijs won voor KIWA-gecertificeerde verkeersborden gemaakt van rijstvlies plaatmateriaal. Sindsdien heeft Textline Reclamecentrum de techniek verder ontwikkeld om dit materiaal in allerlei andere signing- en reclamegebieden toe te passen.  

 

Een greep uit onze rijstvlies projecten

Het gebruik van rijstvlies plaatmateriaal heeft al tot indrukwekkende projecten geleid. Dit zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden van wat wij gemaakt hebben. Voor een greep uit onze recente projecten kun je terecht op de pagina Circular Sign - Rijstvlies Plaatmateriaal.

 

 

Rijkswaterstaat

In samenwerking met Rijkswaterstaat werden verkeersborden van rijstvlies langs de Nederlandse snelwegen geïnstalleerd, waardoor de ecologische voetafdruk van de infrastructuur werd verkleind.

 

 

Diverse Gemeentes

Gemeenten zoals Harderwijk, Buren en Deventer kozen voor biobased verkeersborden en straatnaamborden, wat bijdraagt aan een duurzame stadsplanning.

 

 

Duurzaam bushokje in De Bilt

Textline Reclamecentrum werkte samen met OFN, de H.A.N. en SWECO om een duurzame abri in De Bilt te maken, gemaakt van rijstvlies plaatmateriaal.

 

 

Recyclebare beurs stand

Voor beurzen worden volledig circulaire beursstands gemaakt van gerecycled PETvilt en bedrukt rijstvlies plaatmateriaal.

 

 

Duurzame routing en bewegwijzering

Voor Wijzonol werden duurzame routing- en bewegwijzeringsborden geplaatst op het terrein, zodat bezoekers gemakkelijk de weg kunnen vinden. Rijstvlies plaatmateriaal leent zich uitstekend voor binnen- en buiten bewegwijzering.

 

 

Duurzame makelaarsborden en bouwborden

Zelfs makelaars en projectontwikkelaars kunnen bijdragen aan verduurzaming met tuinborden en bouwborden van rijstvlies, waarmee ze een groene indruk achter laten. 

 

Textline Reclamecentrum heeft bewezen dat duurzaamheid en kwaliteit hand in hand kunnen gaan. Door zich in te zetten voor de kringloopeconomie en innovatieve materialen zoals rijstvlies plaatmateriaal te omarmen laten ze zien dat het mogelijk is om verandering teweeg te brengen in de wereld van reclame en signing. Elk project dat ze realiseren is een stap in de goede richting naar een duurzame en houdbare toekomst voor ons allemaal. 

Neem contact op