Waar worden onze circular sign borden van gemaakt?

25
Apr

Duurzaamheid en duurzaam ondernemen is een hot topic. En n iet voor niets, want aandacht voor het behoud van onze omgeving is hard nodig. Maar duurzame signing, bestaat dat? Het antwoord is ja! Waar traditionele reclameborden van plastic of aluminium gemaakt worden, maken wij onze reclameborden met Resysta. Resysta is een 100% circulair en biobased materiaal gemaakt van rijstvliesjes. Dit plaatmateriaal combineert de look en feel van hout met de kracht en weersbestendigheid van kunststof. 

 

Wat is Resysta precies?

Resysta is een oersterk plaatmateriaal wat gemaakt wordt van rijstvliesjes gecombineerd met steenzout en minerale olie. Dit materiaal is duurzaam, 100% circulair én milieuvriendelijk. Doordat het plaatmateriaal volledig hergebruikt kan worden is het een goed alternatief voor aluminium en kunststof. Daarnaast is het plaatmateriaal van rijstvliesjes Uv-bestendig, vervaagt het niet en heeft het een levensduur van maar liefst 80 jaar.

 

Waarom biobased borden de toekomst zijn?

Biobased borden hebben ontzettend veel voordelen, het grootste voordeel is natuurlijk het circulaire karakter van dit materiaal. Het plaatmateriaal wordt gemaakt van afval uit de voedselindustrie, hierdoor hoeven er geen extra grondstoffen geproduceerd te worden. De rijstvliesjes worden vervolgens gemengd met een minimale hoeveelheid minerale olie en steenzout. Het resulterende plaatmateriaal kan in de gewenste vorm gefreesd worden zodat er borden, meubels en andere producten van gemaakt kunnen worden. 

 

Biobased borden zijn een duurzame keuze die bijdraagt aan een circulaire economie met minder plastic afval. Resysta heeft eigenschappen die lijken op dat van tropisch hardhout, terwijl het wordt gemaakt van restmaterialen. Zo worden er steeds meer duurzame reclame-uitingen geproduceerd met dit materiaal.  

 

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van rijstvlies borden voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze adviseurs.

 

 

Neem contact op