Akoestisch vilt gemaakt van PET-flessen

12
Sep

 

Wat is PETvilt precies?

PETfelt, ook wel PETvilt genoemd, is een stevig viltmateriaal wat wordt vervaardigd van gerecyclede PET-flessen. Door deze gebruikte plastic flesjes een tweede leven te geven als PETfelt dragen we bij aan het verminderen van de afvalberg. En geen zorgen, het is totaal niet te zien dat PETfelt gemaakt is van gerecyclede plastic flesjes!

 

Ideaal materiaal voor akoestische panelen

Wat Petvilt zo bijzonder maakt zijn de akoestiek dempende eigenschappen. De oude flessen worden verwerkt tot fijne vezels. Deze vezels worden vervolgens samengeperst tot de stevige viltpanelen. Deze platen hebben een open structuur die geluid vangt op dezelfde manier als een moswand dat bijvoorbeeld zou doen. Hierdoor is het materiaal uitstekend geschikt voor akoestische panelen die het omgevingsgeluid absorberen en weerkaatsingen voorkomen. 

De PETvilt panelen kunnen met onze frees in elke gewenste vorm gefreesd worden, zo kun je de meest bijzondere projecten realiseren van fotowanden en stadskaarten tot roomdividers. Hier bekijk je enkele voorbeelden van akoestische panelen van PETfelt.

 

Full colour bedrukking met duurzame printers

Bij Textline Reclamecentrum gaan we nog een stapje verder dan de duurzame basisplaat. Het gerecyclede PETvilt wat wij gebruiken kan in ontzettend veel kleuren geleverd worden, maar het kan ook volledig fullcolour bedrukt worden. Onze duurzame UV-printers drogen de inkt direct tijdens het afdrukken en maken geen gebruik van oplosmiddelen. Zo is er altijd een akoestische oplossing voor uw bedrijf te realiseren die naadloos aansluit bij uw huisstijl en kantoorinrichting, maar ook bij uw verduurzamingsinspanningen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem een kijkje bij onze PETvilt projecten of neem contact op met onze adviseurs. 

 

 

Neem contact op