Rijst in het OV!

29
Aug

Innovatieve Samenwerking tussen Studenten van de HAN, SWECO en OFN.

 Duurzame vernieuwingen in het openbaar vervoer

Inmiddels is het even geleden, maar eind 2021 was er een primeur in Nederland. Namelijk het aller eerste bushokje van rijst! Of eigenlijk, een bushokje gemaakt van rijstvlies plaatmateriaal. Hiermee hopen studenten van de HAN, SWECO en OFN een duurzame impuls te geven aan het openbaar vervoer en klimaatneutraal reizen.  

Dit innovatieve project is toen al tot stand gekomen door de samenwerking tussen studenten van de HAN, SWECO en OFN, welke bij ons het nodige plaatmateriaal heeft laten produceren. Als toonaangevende speler op het gebied van duurzame reclame- en bewegwijzeringsoplossingen, zijn we trots om deel uit te maken van dit unieke initiatief.

 

 

Een circulair bushokje van rijstvliesjes

Het circulaire bushokje, ontworpen door de vooruitstrevende studenten van de HAN, markeert een opmerkelijke stap voorwaarts in duurzaam openbaar vervoer. Dit baanbrekende project benut de eigenschappen van rijstvlies plaatmateriaal, een restmateriaal dat overblijft bij de productie van rijst. Het materiaal combineert de duurzaamheid van gerecycled materiaal met de sterkte van traditionele bouwmaterialen. Het resultaat is een bushokje dat niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook bestand tegen de elementen en duurzaamheid op de lange termijn biedt.

Een van de grootste voordelen van dit materiaal is dat het veel minder belastend is voor het milieu van traditionele materialen als aluminium. Omdat rijstvliesjes een afvalproduct zijn van de voedselindustrie hoeft er geen extra rijst geproduceerd te worden. Er hoeft dus ook geen extra landbouwgrond gebruikt te worden. Van elke kilo verbouwde rijst blijft 300 gram rijstvliesjes over, waarvan 90% nog ongebruikt blijft. Wil je meer weten van dit materiaal? Lees het in deze blog!

 

Een succesvolle realisatie dankzij innovatie en samenwerking

Dit project markeert een belangrijke mijlpaal op het gebied van duurzaam openbaar vervoer in Nederland. Het toont aan dat creatieve denkers, onderwijsinstellingen en bedrijven samen kunnen werken om concrete oplossingen te creëren die een positieve impact hebben op zowel het milieu als de gemeenschap. Het circulaire bushokje van rijstvlies plaatmateriaal illustreert hoe de combinatie van innovatie en duurzaamheid de weg vrijmaakt voor een groenere toekomst. Zo wel in het OV als in andere sectoren. 

Benieuwd hoe dit materiaal toegepast kan worden in jouw bedrijf? Ons team staat voor je klaar! Natuurlijk om informatie te geven, maar zeker ook om met je mee te denken over creatieve en unieke concepten en duurzame kantooroplossingen. 

 

Neem contact op