Verkeersborden van rijstvliesjes, je moet het maar verzinnen

21
Nov

Duurzaamheid wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Dit vraagt om nieuwe innovaties die ons helpen onze ecologische voetafdruk te verminderen. Een van deze initiatieven is het verminderen van onze aluminiumconsumptie als het aankomt op verkeersborden. Aluminium is tenslotte een van de meest vervuilende materialen om te moeten produceren. Dus wat nou… als we verkeersborden konden maken van iets, wat eigenlijk niet gebruikt wordt. Een materiaal waar we miljoenen kilo van tot onze beschikking hebben, zonder daar iets extra voor te hoeven verbouwen? 

 

Het begin van een duurzaam avontuur

Bij Textline Reclamecentrum zagen ze een geweldige kans om een positieve impact op het milieu te creëren met dit materiaal. Met de opmars van duurzame technologieën en een groeiend bewustzijn van milieuproblemen kozen zij voor duurzamere producten in hun branche.  Zo ontstond het idee om verkeersborden te vervaardigen uit dit verrassende materiaal - een primeur in de industrie in 2020!

 

Een innovatief en duurzaam materiaal

Het gebruik van rijstvliesjes voor verkeersborden is een innovatieve stap naar een circulaire economie. Het materiaal is een restproduct van een van 's werelds meest geconsumeerde voedingsmiddelen: rijst. Door dit overschot een nieuwe bestemming te geven, wordt verspilling geminimaliseerd en draagt het bij aan een duurzamere toekomst. Bovendien heeft het rijstvliesplaatmateriaal uitstekende eigenschappen, zoals een lange levensduur, weerbestendigheid en een natuurlijke uitstraling die lijkt op traditioneel hout. Het is een win-winsituatie voor zowel het milieu als de veiligheid op de weg.

 

 

Een groenere toekomst op de wegen

Traditionele materialen van verkeersborden worden vaak geproduceerd uit fossiele brandstoffen. Deze stoffen en het productieproces zijn beiden een grote belasting voor het milieu. Daarom is het hoog tijd dat deze materialen plaats maken voor duurzame alternatieven. Door het afvalproduct van de bestaande rijstproductie te benutten, zetten we een grote stap richting het vervangen van traditionele materialen. De rijstvlies verkeersborden voldoen aan dezelfde strenge eisen als de traditionele verkeersborden en dragen dan ook het KIWA-certificaat. Meer over het KIWA-certificaat voor de rijstvlies verkeersborden lees je in dit nieuwsitem

 

Samen oweg naar duurzaamheid

De innovatieve visie van Textline Reclamecentrum heeft de weg vrijgemaakt voor duurzame veranderingen in de verkeersbordenindustrie. Maar daar houdt het niet op. Naast verkeersborden van rijstvliesjes maakt Textline Reclamecentrum namelijk ook andere reclameborden voor binnen en buiten van dit bijzondere materiaal:

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van dit unieke materiaal? Kijk dan vooral naar de Circular Sign sectie van de Textline website. Hier vind je de duurzame materialen en wat daarmee gerealiseerd is.

 

Neem contact op