Auto wrapping, wat is het en wat zijn de voordelen

4
Sep

Een Auto wrap is een goeie manier om je auto een compleet nieuwe look te geven. Zonder permanente veranderingen aan te brengen. Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over carwrapping.

 

 

Wat is een auto wrap?

Een auto wrap is een speciaal ontworpen folie welke over de lak van een auto wordt aangebracht. Deze folie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, zoals glanzend, matmetallic en zelfs chromeDaarnaast kunnen we bij Textline Reclamecentrum ook een volledige wrap voor je drukken. Met een uniek geprinte auto wrap weet je zeker dat jouw bedrijfsauto naadloos aansluit bij je huisstijl.

De car wrap wordt nauwkeurig aangebracht over de gehele auto. Het resultaat is een nieuwe look die de originele lak beschermt. Daarnaast kan de folie eenvoudig worden verwijderd als je wilt teruggaan naar de originele uitstraling van de auto.

 

Hoe lang blijft een auto wrap goed?

De levensduur van een carwrap kan variëren afhankelijk van het merk. Wij gebruiken onder andere kwaliteits folies als 3M folie, deze blijft tussen de 7 en 9 jaar kleurecht. Voor bedrukte folies blijft de kleurechtheid minimaal 3 tot 4 jaar goedDe kwaliteit van de folie speelt hierbij een grote rol. Een goede installatie door 3M gecertificeerde professionals en regelmatig onderhoud kan de levensduur verlengen.

 

 

Kun je met een auto wrap door de wasstraat?

Met onderhoud bedoelen we het schoon houden van de auto. In principe kan een gewrapte auto gewoon door de wasstraat. Moderne wrapfolies zijn bestand tegen water en milde reinigingsmiddelen. Let wel altijd op dat harde borstels en agressieve reinigingsmiddelen in sommige wasstraten de wrapfolie oppervlakkig kunnen beschadigen. De kleurintensiteit kan hierdoor verminderen. Zorg er altijd voor dat je een goede wasstraat kiest die bekend is met auto wraps en zachte reinigingsmethoden gebruikt.

 

Hoe kan ik zorgen dat mijn car wrap langer mee gaat?

Je wil natuurlijk dat je nieuwe auto wrap zo lang mogelijk mee gaat. Was daarom je bedrijfsbus of bedrijfsauto met enige regelmaat. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen en harde borstels bij het wassen. Handmatig wassen met een milde zeep en water is het beste. Als je merkt dat er beschadigingen of slijtage optreedt, laat deze dan onmiddellijk repareren om verdere schade te voorkomen. Kortom, met de juiste zorg kan een auto wrap jarenlang meegaan en je voertuig een opvallende uitstraling geven.

 

 

Waarom zou ik mijn auto laten wrappen in plaats van spuiten?

Het wrappen van een auto biedt verschillende voordelen ten opzichte van het traditioneel laten spuiten van de lak. Ten eerste is carwrapping over het algemeen kosteneffectiever dan spuiten. Het is een minder arbeidsintensief proces en kan de originele lak van je voertuig beschermen tegen schade. Bovendien is het omkeerbaar, wat betekent dat je de wrap kunt verwijderen als je de oorspronkelijke kleur wilt herstellen.

Daarnaast biedt carwrapping een breed scala aan ontwerp- en kleuropties. Je kunt kiezen uit diverse kleurentexturen en afwerkingen om een unieke look te creëren. Dit maakt het mogelijk om je voertuig te personaliseren en op te laten vallen in het verkeer. Een auto wrap is tenslotte een rijdend visitekaartje. Bovendien beschermt de wrap de originele lak tegen krassen, steenslag en weersinvloeden, waardoor de waarde van je auto behouden blijft.

 

3M Gold: Kwaliteit en Expertise Gecombineerd

Textline ReclameCentrum is trots om de titel '3M Select Graphic Provider Gold' te mogen dragen, officieel toegekend door 3M. Deze onderscheiding wordt gegeven aan een exclusieve groep van hoogopgeleide en onafhankelijke signbedrijven die voldoen aan de strenge kwaliteitseisen die door 3M zijn vastgesteld voor hun partners. Onze passie voor signmaking komt tot uiting in de zorgvuldige behandeling en verwerking van signing door gecertificeerde vakmensen.

 

 

Duurzaam wrappen

Bij Textline Reclamecentrum staat duurzaamheid en recycling hoog in het vaandel. Ook wanneer wij met wrapfolies bezig zijn. Alle folie resten worden zonder de backing verzameld en tot balen geperst. Pas wanneer de pallets met genoeg vinylbalen gevuld zijn worden deze opgehaald door het PVC-recycling bedrijf Besstrade. Zij zorgen ervoor dat het materiaal een tweede leven krijgt.  

Met Textline ReclameCentrum en 3M Gold bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit in de branche én een duurzame aanpak.

Neem contact op