Rijstvlies Verkeersborden

31
Jul

Rijstvlies verkeersborden: 
een duurzame weg naar veiligheid op nederlandse snelwegen

Duurzaamheid en veiligheid gaan hand in hand op onze Nederlandse snelwegen. Een innovatief project heeft geleid tot de introductie van rijstvlies verkeersborden, een duurzaam alternatief dat de weg wijst naar veiligheid en milieubewustzijn. Deze baanbrekende ontwikkeling laat zien hoe we met creatieve oplossingen onze infrastructuur kunnen verbeteren, terwijl we ons inzetten voor een groenere toekomst. En ons daarbij klaarmaken voor de kringloop economie en de klimaatdoelstellingen van 2030. 

 

 

Een nieuwe generatie verkeersborden

Dankzij vooruitstrevende initiatieven zijn er nu rijstvlies verkeersborden die onze wegen een duurzame upgrade geven. Deze innovatieve borden zijn vervaardigd van rijstvlies, een bijproduct van het meest geconsumeerde voedsel wereldwijd. Door gebruik te maken van restmaterialen uit de voedselindustrie, dragen de rijstvlies verkeersborden bij aan het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. 

 

Een groen alternatief voor traditionele aluminium verkeersborden

Rijstvlies verkeersborden bieden een duurzaam alternatief voor traditionele borden. Het materiaal is biologisch afbreekbaar en 100% circulair, waardoor het na gebruik kan worden gerecycled en hergebruikt in nieuwe producten. Dit maakt de verkeersborden een groenere keuze die bijdraagt aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Natuurlijk vertellen we je graag meer over dit materiaal! Je leest er alles over in dit nieuwsitem: Waar worden onze circular sign borden van gemaakt?

 

Veiligheid op de weg

Naast duurzaamheid spelen rijstvlies verkeersborden een essentiële rol in het waarborgen van veiligheid op onze wegen. De heldere en goed zichtbare borden dragen bij aan een duidelijke en effectieve verkeersbegeleiding. Hierdoor kunnen bestuurders snel belangrijke informatie opnemen en hun rijgedrag aanpassen, wat de verkeersveiligheid bevordert en ongelukken helpt voorkomen. De verkeersborden van rijstvliesjes hebben dezelfde strenge KIWA certificering als de traditionele aluminium verkeersborden. Het KIWA certificaat is een certificaat van prestatiebestendigheid voor permanente verkeersborden, uitgereikt aan ons filiaal in Zwolle, waar de verkeersborden (en onze duurzame en luxe makelaarsborden) vervaardigd worden. 

 

 

Een stap naar een duurzame toekomst

De introductie van rijstvlies verkeersborden en rijstvlies straatnaamborden is een inspiratiebron voor verdere duurzame ontwikkelingen in de infrastructuursector. Het project toont aan dat we met slimme innovaties de veiligheid op onze wegen kunnen verbeteren zonder onze planeet te belasten. Laten we deze stap zien als een voorbeeld voor een duurzame toekomst, waarin we onze infrastructuur steeds groener maken en bijdragen aan een veilige en milieubewuste samenleving.

Het gebruik van rijstvlies verkeersborden langs onze Nederlandse snelwegen is een vooruitstrevend initiatief dat laat zien dat duurzaamheid en veiligheid elkaar kunnen versterken. Met deze milieuvriendelijke alternatieven kunnen we onze infrastructuur verbeteren en tegelijkertijd onze ecologische impact verminderen. Laten we deze duurzame ontwikkeling omarmen en blijven streven naar groenere wegen en een veilige toekomst voor iedereen.

Neem contact op